Blogs

Linda de Munck over seksualiteit, trioseks en lichaamshaar

Linda de Munck over seksualiteit, trioseks en lichaamshaar

De laatste podcast van het schooljaar was aangebroken met te gast niemand minder dan: Linda de Munck. Ze is inspirator op het gebied van seksualiteit, influencer en je kunt haar kennen van haar boek!

 

Ze heeft geen studie afgerond op het gebied van seksualiteit en benoemd daarom duidelijk dat ze zichzelf omschrijft als een ervaringsdeskundige. Dat ze er toch zoveel van af weet is doordat ze veel zelfstudie heeft gedaan en natuurlijk door haar eigen ervaringen. 

Ze neemt ons mee in het verhaal hoe het is gekomen dat ze zo open is. Linda begon elf jaar geleden met vloggen op YouTube. Ze was toen vijftien jaar. In de jaren daarna is ze heel veel video’s blijven maken. Na vijf jaar had ze besloten om over seksualiteit te praten. De aanleiding hiervan was dat ze bij haarzelf merkte dat ze heel veel onzekerheden had. Onzekerheden over bijvoorbeeld haar lichaam of over het hebben van seks. Deze onzekerheden begonnen bij haar rond haar twaalfde.

Op twaalfjarige leeftijd is Linda gaan twijfelen over haar seksualiteit. Viel ze nou op mannen of op vrouwen of misschien wel op allebei? En kon je eigenlijk wel op allebei vallen überhaupt? Onzekerheden over seksualiteit, seks of je lichaam is iets wat veel mensen wel zullen herkennen en daarom is ze op haar achttiende daar video’s over gaan maken. Ze wou graag haar verhaal vertellen om te laten weten dat niks gek of raar is en je niet de enige bent!

Ze postte deze video’s op YouTube en naarmate de tijd verstreek is ze overgestapt naar wat volwassenere mediaproducten en platformen. Ze bespreekt deze topics op dit moment meer op Instagram en natuurlijk in haar boek.

Linda heeft zelf een haat-liefdeverhouding met Instagram. Het is natuurlijk haar werk, ze haalt hier inkomsten uit en haar doelgroep is hier heel erg actief op, maar ze merkt ook dat ze soms een soort druk voelt. Op Instagram laten influencers vaak beelden zien van alleen maar leuke dingen die ze aan het doen zijn, maar dit zijn vaak vertekende beelden van het echte leven. Bij de vraag aan Linda of ze niet denkt dat ze zelf bijdraagt aan dit probleem door influencer te zijn reageert ze dat ze dat wel soms denkt. Daarom probeert Linda haarzelf zo realistisch mogelijk te laten zien. Ze laat ook de mindere dagen zien of vertelt erover als ze niet lekker in haar vel zit. Iedereen moet zich realiseren dat de personen die je volgt op Instagram nog niet eens de helft van hun leven op social media plaatsen.

Naast de verhalen over seksualiteit, het taboe op lichaamshaar en seks werd er tijdens de podcast ook veel besproken over consent. Ze liet ons weten dat je elk moment nog kan stoppen en je je nooit verplicht hoeft te voelen om door te gaan.

Een topic welke ook bespreekbaar wordt gemaakt is ‘catcalling’. Catcalling staat voor het naroepen, fluiten of sissen naar vrouwen op straat. Dit blijft een heel lastig onderwerp, omdat het gaat om het gevoel van het slachtoffer. Het is iets heel subjectiefs, het is namelijk grensoverschrijdend gedrag als je dat zelf zo voelt. Iedereen kan het anders ervaren en het wordt ook zeker aangeraden om erover te praten als je vervelende ervaringen hiermee hebt gehad. 

Ik denk dat we allemaal wel kunnen zeggen dat deze podcast heel interessant wen we enorm veel geleerd hebben van de ervaringen, kennis en openheid van Linda de Munck. Velen van ons dromen er denk ik van om zo eerlijk en oprecht te kunnen praten over deze soms lastige en persoonlijke onderwerpen. Onze dank gaat uit naar de proffesionele activiteitencommissie, die Linda heeft uitgenodigd. Wat mij betreft plannen we alvast een vervolg! 

 

Manon Carras - Redactiecommissie KIC

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen